Home » , » PASTIS DE PASTA

PASTIS DE PASTA



Nomes veure el plat en una foto vaig tenir clar que l'havia de fer. Aquest és un plat divertit i senzill. La pasta probablement és el plat que més agrada a tots els nens i si a sobre es fa amb forma de pizza llavors tens l’èxit assegurat. Vaig tenir dubtes de quin nom posar-li al plat, si pizza de pasta o pastís de pasta, ja que hi havia més de pasta que de pizza vaig decidir deixar-li el nom de pastís de pasta. Per cert, als meus fills els va encantar.

PASTÍS DE PASTA

Per a 6- 8 persones. He utilitzat un motlle de 28 cm.

INGREDIENTS

  6 litres d'aigua
  60 gr sal
  

  750 gr pasta Tortiglioni (tipus macarrons rectes i gruixuts)
  560 gr tomàquet fregit
  50 ml d'aigua
  160 gr tonyina
  70gr olives sense os
  70 gr blat de moro
  150 gr mozzarella


INSTRUCCIONS

Posa l'aigua a escalfar, afegeix la sal. Quan l'aigua bulli introdueix la pasta. Important, bull la pasta 2 minuts menys del temps recomanat per deixar-la aldente. Transcorregut aquest temps, escorre la pasta, refreda-la amb aigua el mínim possible, que la puguis manipular amb la ma sense cremar-te.
                              


Amb la pasta tèbia comença a muntar-la en el motlle. Per facilitar la feina deixa el motlle lleugerament inclinat. Posa els tortiglionis (macarrons grans) vertical, con si fossin pilars. Completa tot el motlle, deixa refredar la pasta uns 5 minuts. Així aconseguirem que s'assequi la pasta i s'enganxi entre ella.                               

Prepara la salsa en un bol: introdueix el tomàquet, la tonyina. Tritura-ho tot fins que no quedin grumolls. Hem d'aconseguir una salsa bastant líquida perquè pugui entrar dins la pasta. Afegeix aigua si cal. Estén la salsa per sobre la pasta. Ajuda't amb una cullera per a que entri dins la pasta. Decora el pastís amb tonyina, olives, blat de moro i mozzarella. Per finalitzar precalenta el forn a 150 º i gratina el pastís uns 10 minuts.                                 

                                   

Espero que us agradi. Bon profit.
SHARE

About EnjoynCook

0 comentarios :

Post a Comment