Home » , » PA DE PESSIC LLEUGER

PA DE PESSIC LLEUGER


Tinc un problema amb els propòsits de cap
d’any. No és que siguin massa difícils, sinó que sovint fracassen perquè pensem que ja està, que amb tenir el propòsit i canviar un cop ja n’hi ha prou. És bo proposar-nos canvis, però prendre una gran decisió no ho és tot. És important mantenir els propòsits i anar de mica en mica. És bo canviar, però la majoria de les vegades el canvi no passa en una sola vegada. Passa en un miler de petites vegades. Cada cop que triem perdonar, o ser agraïts, o anar més a poc a poc o estar tranquils. Cada cop que triem fer el que és correcte en comptes del que és fàcil, confiar en comptes de dubtar, estimar en comptes d’odiar és on succeeix el canvi. No passa res si fracassem un cop, o trenta cops, sempre hi ha l’oportunitat de millorar, així que espero que tingueu un feliç any ple de bons propòsits. 


Un pa de pessic que no pot millorar més és
aquest. És súper lleuger i esponjós, i us servirà com a base perfecta per farcir o cobrir amb els vostres sabors preferit. Si en comptes de fer servir el motlle de la foto en voleu fer servir un de rodó de 20 cm us aconsello que feu la meitat de les quantitats.  

La recepta és adaptada d’un llibre que es diu “Swedish Cakes and Cookies”, que evidentment vaig comprar a Suècia, on viu una de les meves millors amigues. Sempre que vaig a visitar-la al·lucino amb la quantitat de dolços i pastissos que saben fer i que els
queden deliciosos. Això de cuinar i tenir sempre algun dolç a punt sembla formar part de l’ADN suec. A la majoria els encanta fornejar pans dolços i pastissos que comparteixen amb els amics, companys familiars mentre prenen cafè, o que ells en diuen “Fika”. Dels suecs he après un munt de receptes i a gaudir d’aquest plaer simple de la vida.  


INGREDIENTS

  4 ous

  340 g sucre

  2 teaspoons d’extracte de vainilla o la  
  ratlladura de mitja llimona

  200 g farina

  130 g midó de blat de moro (maizena)

  4 teaspoons llevat químic (Royal)

  2 dl aigua calenta
 

Pre-escalfa el forn a 175ºC

Bat els ous i el sucre amb l’ajut d’un batedor elèctric durant uns 12 minuts, o fins que la barreja s’hagi tornat ben blanqueta i hagi doblat el seu volum. Afegeix l’extracte de vainilla o la ratlladura de llimona. Afegeix els ingredients secs (les farines i el llevat) i barreja amb una espàtula. Afegeix l’aigua i barreja lleugerament, fins obtenir una massa homogènia.

Aboca la barreja al motlle que hauràs untat amb oli vegetal i forneja durant uns 45 minuts, o fins que al punxar el pa de pessic amb un escuradents, aquest surti sec. 

SHARE

About EnjoynCook

0 comentarios :

Post a Comment