Home » , » PASTIS DE CARABASSA

PASTIS DE CARABASSA






Aquest pastís de tardor és tan i tan bo, que ha esdevingut un dels pastissos preferits d'aquells amics o companys que l'han provat. També és un dels meus preferits per la textura tan cremosa que té i el sabor intens de les espècies combinades amb la carabassa. De fet, és una de les receptes més visitades en el meu primer blog (cupcakesbysilvia.blogspot.com), i una de les que tots els que l'ha provat m'han dit que els ha quedat genial, així que ja podeu dir HOLA a aquest pastís.


INGREDIENTS PER A LA BASE (per a un motlle de 23cm de diàmetre)

  260 g farina
  1/2 teaspoon sal
  110 g mantega


Posa la farina, la sal i la mantega en un bol i barreja-ho amb l'ajut d'un batedor elèctric fins obtenir una consistència com de sorra. Afegeix una cullerada d'aigua i barreja-ho fins obtenir una massa homogènia. Afegeix una segona cullerada d'aigua i torna a barrejar. Si la massa és encara massa seca, s'hi pot afegir més aigua, però anant en compte de no afegir-n'hi massa. Embolica la massa amb film de cuina i deixa-la reposar durant una hora.


INGREDIENTS PER AL PASTÍS DE CARABASSA

(per fer el puré de carabassa, col·loca la carabassa pelada i tallada a trossets en una safata, i forneja-la durant una mitja hora a 180ºC. Un cop cuita, aixafa-la amb una forquilla i passa-la per un colador xinès per treure'n l'aigua)


  1 ou gran
  425 g puré de carabassa
  235 ml llet evaporada (llet ideal)
  220 g sucre mòlt
  1 teaspoon sal
  1 teaspoon canyella molta
  1/4 teaspoon gingebre mòlt
  1 tablespoon farina


Preescalfa el forn a 170ºC

Enfarina la zona de treball per estirar la massa base del pastís amb un corró. Cobreix tot el fons del motlle i també els laterals amb la massa base.
En un bol, barreja l'ou, el puré de carabassa, la llet evaporada, el sucre, la sal, la canyella, el gingebre i la farina amb l'ajut d'una cullera de fusta, fins que quedi tot ben combinat i no quedin grumolls.
Aboca aquesta barreja sobre la massa base que tens al motlle i forneja-ho tot durant 30-40 minuts, o fins que el farcit quedi ferm i no es bellugui quan sacsegem el pastís. Deixa'l refredar completament, és bo fred de la nevera fins i tot. Es pot acompanyar amb una mica de nata, tot i que és tan bo que ni cal.
SHARE

About EnjoynCook

0 comentarios :

Post a Comment