Home » , » BRAÇ DE GITANO AMB TRUFA I GERDS

BRAÇ DE GITANO AMB TRUFA I GERDS


Aquest braç de gitano o pastís enrotllat és fantàstic per a una ocasió especial o celebració. És més fàcil de fer del que sembla i és súper bonic, ideal per oferir a convidats o portar com a postres si us conviden a menjar a casa d’algú. Els deixareu a tots impressionats, fins i tot a la sogra, i tindreu unes postres delicioses assegurades.

S’espolvoreja amb sucre glass per sobre i es talla a llesques, deixant veure la forma de l’enrotllat amb la trufa i els gerds quan es serveix. La veritat és que és un pastís preciós que es pot fer amb les variacions que volgueu. En comptes de trufa i gerds, que per cert és una combinació que ens encanta, es pot farcir amb nata, crema pastissera, melmelada, xocolata, o fins i tot amb ingredients salats com una crema de tonyina o com a pastís vegetal.


Ingredients per a la massa

120 g sucre
4 ous grans
120 g farina

Ingredients per al farcit

200 ml nata per muntar
100 g xocolata negra per fondre
100 g gerds

Preescalfa el forn a 170ºC

Bat els ous juntament amb el sucre amb l’ajut d’un batedor elèctric durant 12 minuts. Obtindràs una crema força blanqueta i suau que haurà doblat el volum. Afegeix la farina i barreja a velocitat baixa fins que aquesta s’hagi incorporat.

Folra la safata del forn amb paper vegetal. Estén la massa sobre el paper, ocupant tota la superfície de la safata i forneja durant 9-10 minuts, fins que la superfície s’hagi tornat de color dauradet. Volca la placa de pastís sobre un drap humit i deixa-la refredar completament abans de farcir.

Per fer la trufa escalfa la nata en un pot a foc lent, afegeix-hi la xocolata tallada a trossets i remena amb una cullera de fusta. Quan la xocolata s’hagi fos completament i incorporat a la nata, retira el pot del foc i deixa refredar la barreja.
Per muntar la trufa, la barreja de nata i xocolata ha d’estar ben freda, així que millor que la posis a la nevera com a mínim 30 minuts abans de muntar.
Bat amb l’ajut d’un batedor elèctric fins obtenir una textura de crema i es formin pics.



Cobreix la placa de pastís amb la trufa i els gerds, però deixa uns 2 cm sense cobrir per poder tancar bé el pastís. Enrotlla-ho tot per la part més llarga. Espolvoreja amb sucre glass abans de servir i a gaudir!

Si no us heu de menjar  el braç de gitano immediatament, millor que el guardeu tapat a la nevera, així evitareu que s’assequi. Bon profit.

SHARE

About EnjoynCook

0 comentarios :

Post a Comment