SOPA DE CEBA


Però quin fred que fa aquests dies! Quan surto de casa està tot congelat, i quan torno a casa només tinc ganes de no haver de sortir més en tot el vespre. Si he de sortir, ho faig de pressa per tornar ràpidament a casa i fer-me una bona tassa de te calentó, i això que no sóc fredolica!

Aquesta sopa de ceba és un clàssic de l’hivern que ens arriba des de França. És un plat que empra ingredients senzills però que combinats i ben cuinats creen un plat deliciós i molt reconfortant, sobretot els dies de més fred.
 

INGREDIENTS (per a 4 persones)


5 o 6 cebes mitjanes
50 g mantega
1,5 l brou de pollastre
1 raig d’oli
8 llesques de pa torrat
150 g formatge ratllat que fongui bé (tipus Emmental)
4 ous

INSTRUCCIONS

En una olla ampla foneu la mantega i afegiu-hi les cebes tallades en juliana o a daus petits i un raig d’oli. Deixeu coure a foc lent durant uns 25 minuts, fins que la ceba adquireixi un color marronós (no deixeu que la ceba es cremi o la sopa tindrà gust de socarrat).
Afegiu-hi el brou i deixeu coure uns 15 minuts més.


Pre-escalfeu el forn a 200º C

Ompliu 4 bols amb aquesta sopa. A cada bol afegiu-hi un ou batut, dues llesques de pa torrat i formatge ratllat. Podeu usar qualsevol tipus de formatge ratllat que fongui bé i que us agradi. Si sou molt formatgers podeu afegir més quantitat de formatge i així tindreu una sopa més rica. També podeu posar-hi l’ou fet poché en comptes de batut, així és com el vaig fer jo en les fotos que us ensenyo, però d’altres vegades l’afegeixo batut i també queda boníssim.

Poseu els bols a la part superior del forn i gratineu durant uns 10 minuts.  Aneu en compte a l’hora de treure’ls del forn perquè els bols cremaran molt quan els toqueu!

Bon profit.



SHARE

About EnjoynCook

0 comentarios :

Post a Comment