Home » , » TARTA SACHER

TARTA SACHER



Des de fa mesos que el meu fill em demana aquest pastís. Fins avui no he trobat prou temps per fer-lo. Com que dins d’uns mesos serà el seu aniversari, he pensat que fora un bon moment per anar practicant i fer diversos pastissos fins obtenir la millor recepta possible.

No és un pastís complicat, però té més passos a fer que d’altres. En la recepta original fan servir melmelada d'albercoc, però en la majoria de les fleques utilitzen melmelada de maduixa. Tots els pastissos que el meu fill ha tastat han sigut de maduixa i per tant m’ha demanat que la faci de melmelada de maduixa. En els ingredients teniu les dues opcions.

TARTA SACHER

Per a 8 persones i un motlle de 20 cm

INGREDIENTES

Pel pa de pessic:

150 gr farina de blat
3 ous mitjans
250 gr sucre de moreno
125 gr mantega
8 gr llevat
25 gr cacau pur en pols sense sucre
60 gr ametlles  
100 gr de xocolata negra (entre un 50% al 70% de cacau)
200 ml d'aigua
1 pessic de sal
175 gr melmelada d'albercoc o de maduixa (segons gustos)


Per a la cobertura :

200 gr crema de llet
200 gr xocolata negra de postres (entre un 50% al 70% de cacau)


INSTRUCCIONS

Preescalfeu el forn a 160 º C, es recomana que s’escalfi a dalt i abaix.  

Començarem a preparar la xocolata líquida que s’afegirà dins la massa del pa de pessic. Posem un pot al foc amb l'aigua i la xocolata a trossos. Quan comenci a escalfar-se remeneu lleugerament fins obtenir una mescla homogènia. Ho retirem del foc i ho deixarem refredar.

Començarem a preparar el pa de pessic de xocolata. En un bol batrem la mantega (a temperatura ambient) i el sucre fins que es blanquegi la barreja. Incorporeu els ous d’un en un, fins obtenir una massa homogènia. La barreja es pot tallar, però no passa res. Si es talla continua treballant la massa com si res. Amassant a màquina gairebé sempre passa. Continueu afegint la farina, el llevat, la sal, el cacau en pols, les ametlles mòltes i xocolata fosa amb aigua que ens havíem reservat. Barreja suaument amb una espàtula per aconseguir una massa homogènia.

Engreixem el motlle amb mantega i farina. També es pot posar a la base del motlle un paper de forn per a què no s'enganxi el pa de pessic.

Aboquem la massa de xocolata en el motlle i l’introduïm al forn durant 1 hora i 10 minuts. Amb un motlle d'uns 26cm amb 45 minuts n'hi ha prou. Sabrem si el pa de pessic és cuit si al punxar el centre amb un ganivet aquest surt net. El deixem refredar uns 15 minuts, després desemmotllem i deixem refredar completament, millor sobre una reixeta donant la volta al pa de pessic.
            

Tallem el pa de pessic per la meitat. Sobre una base rodona col·loquem la primera de les capes. Escalfem una mica la melmelada (es pot escalfar al bany maria o uns segons al microones). L’estenem amb un ganivet per la superfície del pa de pessic. Després col·loquem damunt l'altra capa i pressionem una mica amb les mans perquè s'adhereixi bé la melmelada a les dues parts del pastís. Ara col·loquem el pastís sobre una reixeta per poder recobrir-la amb la cobertura de xocolata.

Preparem la cobertura de xocolata.

Tirem la nata en un cassó, l'escalfem a foc mitjà i quan comenci a escalfar tirem els trossos de xocolata i no parem de moure, perquè es vagin fonent i integrant a la nata. Quan tinguem una barreja homogènia parem el foc. Ho deixarem refredar una mica.

Posarem el pastís sobre una reixeta i abocarem la cobertura des del centre del pastís. Estenem la xocolata fins que caigui per la vores del pastís. Hem d'aconseguir que ens quedi una cobertura total del pastís. Si el pastís està totalment pla i aboquem la xocolata des del centre hauria de caure cap a tots els costats.

 





Espero que us hagi agradat. Bon profit. 


Nota: aquesta recepta està basada en una de la pàgina Cookpad, Tarta Sacher de Espiaenlacocina,


SHARE

About EnjoynCook

0 comentarios :

Post a Comment