Home » , » RECEPTA BÀSICA DE PA

RECEPTA BÀSICA DE PA



Com m’agrada l’oloreta de pa acabat de fer. L’aroma que surt del forn envaeix tota la casa i la fa molt més acollidora. De fet, les olors relacionades amb la casa són de les meves preferides i em recorden que casa és el lloc que comparteixo amb aquells a qui estimo.


Acabada de fer és també aquesta pàgina web que surt del forn amb moltes ganes de compartir amb vosaltres totes aquelles receptes que omplen d’aromes casa nostra, o cases nostres...


Ens encanta descobrir nous sabors i assaborir també els nostres preferits de sempre, de fet, no hi ha sensació comparable a mossegar per primer cop un tros deliciós d’una nova recepta, o tornar a menjar aquell plat que s’ha fet a la nostra família de tota la vida.



El menjar és .... tota una experiència. Un tros de pastís o d’un entrepà ens pot portar als més bells records de joventut, o transportar a llocs magnífics que hem visitat, o recordar persones amb qui hem compartit moments especials de la nostra vida. Per exemple, sempre que faig caldo, l’aroma de les espècies que hi poso fa que la meva àvia torni a estar al meu costat, perquè casa seva feia exactament la mateixa olor quan ella feia caldo.

A partir d’ingredients senzills i bàsics podem crear un univers de complexitat i creativitat deliciós. Us animeu?

En aquesta pàgina web trobareu totes aquelles receptes que a més de ser especials són delicioses i que volem que us animeu a provar perquè us encantaran, a vosaltres i a aquells amb qui les compartiu.  


Amb la combinació de només quatre ingredients s’obté aquest pa de sabor suau i tendre, que us aguantarà en un lloc fresc i sec embolicat en un drap de cuina fins a una setmana. Si el guardeu en una bossa de plàstic suarà i es tornarà com un xiclet, així que no ho feu, a no ser que us agradi el pa-xiclet.

És important respectar els temps de fermentació (paciència), que li donaran al vostre pa l’esponjositat, sabor i aromes característics del pa artesà, i també és important pesar i mesurar els ingredients de forma meticulosa i exacta per evitar sorpreses desagradables.  

Es pot amassar a mà o fent servir un robot de cuina. Les màquines i robots de cuina d’avui en dia ens fan la vida mooolt més fàcil a la cuina, així que val la pena fer la inversió en aquest aspecte.




Si amasseu amb la kitchen aid o similar, necessitareu el ganxo per amassar. Al bol del robot comenceu posant-hi la farina, la sal i el llevat, i mentre comenceu a amassar a velocitat lenta, aneu-hi afegint l’aigua lentament fins que la farina l’hagi absorbit tota. Llavors es pot incrementar la velocitat i deixar que el robot treballi fins que la massa estigui llisa i es desenganxi de les parets del bol. Aquest amassat pot durar uns 8 o 9 minuts. Llavors tapem el bol amb un drap humit mentre la massa reposa. S’ha de tapar sempre amb un drap humit per evitar que s’assequi la massa i es faci una crosta. 

Si hem amassat a mà, col·locarem la massa, un cop estigui llisa i ja no se’ns enganxi a les mans, en un bol de base còncava que sigui prou gran per a que la massa pugui créixer. Tapem el bol amb un drap humit i  deixem reposar la massa.




RECEPTA BÀSICA DE PA
Per a 2 pans mitjans
INGREDIENTS
500 g farina de força
9 g sal
325 ml aigua
7 g llevat sec per a pa
INSTRUCCIONS
Amassa tots els ingredients.
Deixa reposar la massa durant 30 minuts dins un bol tapat amb un drap humit en el lloc més càlid de la cuina.
Divideix la massa en dos porcions i deixa-les reposar tapades amb un drap humit durant 15 minuts més sobre una taula de treball lleugerament enfarinada.
Dóna forma a les dues porcions (forma de bola si voleu dos pans rodons) i deixa-les fermentar sobre la safata que anirà al forn tapades amb un drap humit durant uns 90 minuts (o fins que els pans hagin doblat el seu volum).
Escalfa el forn a 230ºC i col·loca al seu interior una petita olla amb aigua per generar vapor.
Quan el pa estigui a punt per anar al forn, fes-hi talls en diagonal amb un cúter o ganivet ben esmolat.
Introdueix el pa al forn i baixa la temperatura a 180ºC. Procura fer aquesta operació ràpidament per no perdre el vapor del forn.
Cou els pans durant uns 40 minuts o fins que veieu que la superfície està ben torradeta.
Treu-los del forn i deixa’ls refredar.
SHARE

About EnjoynCook

0 comentarios :

Post a Comment