Tinc un problema amb els propòsits de cap
d’any. No
és que siguin massa difícils, sinó que sovint fracassen perquè pensem que ja
està, que amb tenir el propòsit i canviar un cop ja n’hi ha prou. És bo
proposar-nos canvis, però prendre una gran decisió no ho és tot. És important mantenir
els propòsits i anar de mica en mica. És bo canviar, però la majoria de les
vegades el canvi no passa en una sola vegada. Passa en un miler de petites
vegades. Cada cop que triem perdonar, o ser agraïts, o anar més a poc a poc o
estar tranquils. Cada cop que triem fer el que és correcte en comptes del que
és fàcil, confiar en comptes de dubtar, estimar en comptes d’odiar és on
succeeix el canvi. No passa res si fracassem un cop, o trenta cops, sempre hi
ha l’oportunitat de millorar, així que espero que tingueu un feliç any ple de
bons propòsits.
Un pa de pessic que no pot millorar més és
aquest.
És súper lleuger i esponjós, i us servirà com a base perfecta per farcir o
cobrir amb els vostres sabors preferit. Si en comptes de fer servir el motlle
de la foto en voleu fer servir un de rodó de 20 cm us aconsello que feu la
meitat de les quantitats.
La recepta és adaptada d’un llibre que es diu “Swedish Cakes and Cookies”, que evidentment vaig comprar a Suècia, on viu una
de les meves millors amigues. Sempre que vaig a visitar-la al·lucino amb la
quantitat de dolços i pastissos que saben fer i que els
queden deliciosos. Això
de cuinar i tenir sempre algun dolç a punt sembla formar part de l’ADN suec. A
la majoria els encanta fornejar pans dolços i pastissos que comparteixen amb
els amics, companys o familiars mentre prenen cafè, o que ells en diuen “Fika”.
Dels suecs he après un munt de receptes i a gaudir d’aquest plaer simple de la
vida.
INGREDIENTS
4 ous
340 g sucre
2 teaspoons d’extracte de vainilla o la
ratlladura de mitja llimona
ratlladura de mitja llimona
200 g farina
130 g midó de blat de moro (maizena)
4 teaspoons llevat químic (Royal)
2 dl aigua calenta
Pre-escalfa el forn a 175ºC
Bat els ous i el sucre amb l’ajut d’un batedor
elèctric durant uns 12 minuts, o fins que la barreja s’hagi tornat ben
blanqueta i hagi doblat el seu volum. Afegeix l’extracte de vainilla o la
ratlladura de llimona. Afegeix els ingredients secs (les farines i el llevat) i
barreja amb una espàtula. Afegeix l’aigua i barreja lleugerament, fins obtenir
una massa homogènia.
Aboca la barreja al motlle que hauràs untat amb oli
vegetal i forneja durant uns 45 minuts, o fins que al punxar el pa de pessic
amb un escuradents, aquest surti sec.
0 comentarios :
Post a Comment